Zöld tej

Zöld tej

Karácsony utáni diétás turmixok

2015. január 15. - imilk

ananasz.jpgA Friss Élelmiszer Kft. idén is a reform étkezés, ezen belül is az egészséges táplálkozás elkötelezett támogatója.

Ezért igyekszünk termékeinkkel, saját márkás és más gyártóktól beszerzettek esetében egyaránt a kedvező árú és kiváló minőségű termékekkel vevőink rendelkezésére állni.

A háztartások mindennapi szükségletei mellett a Friss Élelmiszer Kft. igyekszik az adott évszakra jellemző és az étrendünket változatosabbá tévő termékeket is a polcra tenni.

Ehhez szeretnénk kedvcsináló recepteket és az adott évszakhoz illő, de mégis a megszokott ételeinktől eltérő, egészséges finomságok elkészítésére csábítani.

Jöjjenek tehát a Friss Élelmiszer Kft. legújabb, karácsonyi kilókat leadó turmix receptjei. Igyekeztünk olyan gyümölcsturmixokat összeválogatni, amelyek egyszerre vitamindúsak és zsírégető hatásuk is van.

A gyümölcsturmixok, amelyek némelyike még zsírégető is! Fogyasztásuk nem éppen karácsonyi hagyomány nálunk, de érdemes azzá tenni. Próbáld ki a diétás étrendek kedvenceit, amelyek segítenek az ünnepi puffadás lelohasztásában, sőt az ilyenkor felszedett, újdonsült zsírréteg lebontásában is. A felsorolt receptekhez mi mindig a kemenesi tejtermékeket ajánljuk, de azok hiányában más, az üzletben kapható tejtermék is tökéletesen megfelel.

Almás-fűszeres turmix

Az alma magas vitamintartalma mellett számos jótékony hatással rendelkezik: például erősíti az immunrendszert, és méregteleníti a testet. A karácsonyi hangulat visszaidézése érdekében ízesíthetjük mézeskalács fűszerkeverékkel.

Hozzávalók: fél csésze zsírszegény tej, fél csésze zsírszegény joghurt (akár vaníliás ízesítésű is lehet), 1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék, 1 közepes alma, 5 jégkocka

ma-122p-avocadomangosmoothie-800x600.jpgTrópusi turmix (ez is jól esik a januári hidegben)

Az avokádó és a mangó a leghatékonyabb zsírégető gyümölcsök közé tartoznak. Olyan esszenciális zsírokat tartalmaznak, melyek csökkentik az étvágyat, és segítenek a szervezet salaktalanításában is.

Hozzávalók: fél csésze kockára vágott mangó és avokádó, fél csésze mangólé, 1 dl zsírszegény joghurt, 1 evőkanál frissen facsart zöldcitromlé, 6 jégkocka

Klasszikus banánturmix

A banánturmix a diétás italok egyik legtáplálóbb változata, kevesebb is elég belőle. Magas B-vitamin-, kalcium- és káliumtartalma miatt azonban nem szabad kihagyni.

Hozzávalók: fél csésze zsírszegény tej, fél csésze zsírszegény joghurt, fél banán, 1 evőkanál méz, 4 jégkocka

Zsírégető ananászturmix (a kedvencünk)

Ez a C-vitaminban gazdag ital immunrendszer-erősítő hatású. Az ananászban található bromelin pedig közismerten zsírégető és fehérjebontó hatású.

Hozzávalók: 1 csésze zsírszegény tej, 1 csésze ananász, 2 evőkanál mentalevél, 1 marék jégkocka

afonya_chia_turmix.jpgÁfonyaturmix

Az áfonya egyike a legerősebb antioxidáns hatású gyümölcsöknek, így fontos szerepe van az immunrendszer megerősítésében, a fiatalság megőrzésében, illetve a rákos betegségek megelőzésében is. Gyümölcssavtartalma mindemellett hatékonyan serkenti az emésztést.

Hozzávalók: 1 csésze zsírszegény tej, 1 csésze áfonya (mirelit is jó), 1 evőkanál hidegen sajtolt lenmagolaj

Zamatos körteturmix

A körte igen gazdag rostokban és antioxidánsokban. A belőle készített turmix segít a szervezet salaktalanításában, rendszeres fogyasztása pedig a koleszterinszintet is csökkenti.

Hozzávalók: 1 csésze zsírszegény tej, fél csésze zsírszegény joghurt, 2 kisebb körte

img_php.jpegCitrusbomba

A citrusfélék kiváló zsírégető, immunerősítő, emésztésserkentő, valamint koleszterin- és vércukorszint-szabályozó hatásúak.

Hozzávalók: 1 csésze zsírszegény tej, fél csésze zsírszegény joghurt, 2 evőkanál citromlé, 1 közepes narancs, 5 jégkocka

A Friss Élelmiszer Kft. által ellátott üzletekben a fenti receptek valamennyi hozzá valója, kiváló minőségben, a legjobb áron és folyamatosan elérhető.

Kellemes kevergetést kívánunk.

(A recepteket a femina.hu oldalairól is gyűjtöttük.)

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldtej.blog.hu/api/trackback/id/tr187076519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása